• Hem
 • Vad är en bakåtlänk?
vad är en bakåtlänk vad är en bakåtlänk? - sweedly webbyr   vad   r bak  tl  nkar seo backlinks 02 - Vad är en bakåtlänk? - Sweedly Webbyrå

Vad är en bakåtlänk?

En ”Backlink” eller backlänk/bakåtlänk, är en länk på en webbsida som riktas till din webbplats. När det gäller sökmotoroptimering är bakåtlänkar viktiga för SEO eftersom Google och andra sökmotorer räknar in kvaliteten och kvantiteten av bakåtlänkar när man bestämmer värdet på en webbplats för en sökare, vilket påverkar rankningen i sökresultaten.

Kom ihåg att du alltid vill åt de bakåtlänkar med hög kvalitet för din webbplats.
Om du skapar bra innehåll på din webbplats som folk vill länka till eller dela på sociala media, så kommer att dra stor nytta och fördel av backlinks.
Ju fler människor som är intresserade av ditt innehåll, desto mer delar de din webbplats eller länkar till den, vilket genererar fler besökare och ökar trafiken till din webbplats.
Du kan aldrig styra över vem som länkar till din webbplats, men bakåtlänkar från webbplatser som har innehåll som är relaterade till webbplatsens innehåll, dessa betraktas som högkvalitativa bakåtlänkar än de som kommer från webbplatser som inte har något att göra med det ämne som din webbplats har ”nischat” sig in på.
Hur man får fler bakåtlänkar
Förutom att regelbundet uppdatera din webbplats med högkvalitativt innehåll som är av intresse för läsare, kan du vidta andra steg som ökar backlinks till din webbplats. Dessa inkluderar:
 • Reparera eventuella trasiga länkar på din webbplats.
 • Skapa en närvaro i sociala medier på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Pinterest och Instagram, alla med länkar tillbaka till din webbplats.
 • Nischad Webbkatalog – Om du kan identifiera din webbplats som en nischriktad webbplats, leta efter en katalog som behandlar nischen och se till att din webbplats är registrerad i den katalogen.
 • Om din webbplats tjänar ett visst geografiskt område, leta efter stads- och regionalkataloger för kampanjmöjligheter genom tex att skapa annonser i Google Ads.
 • Gör kommentarer på högkvalitativa bloggar i din nisch.
 • Förstå SEO (eller hyr någon som gör det) för att välja rätt nyckelord för din webbplats.
 • Få folk att dela din webbplats! Kom ihåg att om någon länkar till din webbplats så var god och länka tillbaka. Detta skapar en bra relation mellan dig och den andra webbplatsen.
Missbruk av bakåtlänkar
Du kan ha sett sidor med ”länksamlingar” en ren lista som bara innehåller länk efter länk efter länk. Vissa människor köper bakåtlänkar för deras webbplats och länkas av webbplatser som inte är relaterade till deras ämne. Google arbetar för att minimera effekterna av dessa typer av tekniker och straffar dem om det är möjligt.
Sweedly’s bästa tips
Den bästa taktiken är att fokusera på ditt innehåll och på marknadsföring inom din webbplats med fokus för att tjäna riktigt värdefulla backlinks till din webbplats.
På återseende,

Sweedly


Jian Majid

Jian Majid är en specialiserad konsult inom ämnet Webbutveckling och SEO optimering. Hans främsta erfarenheter ligger inom Wordpress, Webbdesign, SEO optimering och musikproduktion. Jian är proffs på ta fram SEO rapporter och Audits för klienter världen över. Jian har levererat fullständiga hemsidor till småföretag och privatpersoner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© Copyright 2017-2018 Sweedly Webbyrå. Powered by Sweedly.se | Sweedly.net | Sweedly.org